Sider

onsdag den 28. september 2016

Besøg hos Peter FreuchenDagen i går var som en sommerdag og alle var vel opmærksom på, at dagen i dag blev noget helt andet, så derfor skulle denne dag udnyttes med nogle timer på fjorden.

Havde ikke noget mål, om hvor jeg ville hen, men kun at nyde vejret inden det slog om.
Kunne jo runde badebroen og ro nordpå som så mange gange før og tog dette billede af det nedbrændte badehus/bro nedefra af de sodsværtede rester.
Ærgrede mig over, at der var nogen, der kunne få sig selv til at brænde det af. Det kunne måske også være ubetænksomme personer med en engangsgrill, men nej, så dumme er der vel ikke nogen der er.
Nu har morgenbaderne ikke anden mulighed for at bade end inde fra trappen med knædybt vand. Det bliver selvpineri nu til vinter. Planen er godt nok at genopbygge bro og hus, men kommunen fattes penge. Så det er spændende, hvornår der sker noget.Roede indenom Vejlø og vidste ikke hvilken kurs jeg ville sætte, men kom i tanke om at besøge Store Peter (eller som grønlænderne kaldte ham "Petersuaq") på Enehøje.
Der er lige rejst en statue af Peter Freuchen. Rejs og rejst - - der er lagt en statue af ham, der tidligere har ejet øen.


Han ligger her ved siden af de hvalkæber, han i sin tid rejste på øens højeste punkt;med ovenstående udsigt.

Ruskede ham blidt på højre skulder, men han lod sig ikke vække. Kunne ellers være spændende at høre nogle af hans eventyrlige beretninger fra hans egen mund.

Du kan læse mere om Peter her

http://www.tveast.dk/artikel/nakskov-faar-kunst-millioner

13 km.Ingen kommentarer:

Send en kommentar